Ramazan ve İftar Oruç Tutanı Doyurmak

 

Ramazan ayının özellik ve güzelliklerinden biri de bir oruçluya yemek yedirmektir. Oruçlu bir kimsenin, şer’en belirtilen zaman
ve ölçüler içerisinde orucunu tamamladıktan sonra yemek yemesi ya da içmesi, dilimizde “iftarını açtı, orucunu bozdu” sözü ile ifade edilmektedir.

 

Kerim BULADI                                                      Ekim 2005, Sayı: 134, Sayfa:62

Ramazan ayının özellik ve güzelliklerinden biri de bir oruçluya yemek yedirmektir. Oruçlu bir kimsenin, şer’en belirtilen zamanve ölçüler içerisinde orucunu tamamladıktan sonra yemek yemesi ya da içmesi, dilimizde “iftarını açtı, orucunu bozdu” sözü ile ifade edilmektedir.

Yazının Devamı İçin Tıklayınız.


  • Sayı: 364
  • Sayı: 363
  • Sayı: 362
  • Sayı: 361
  • Sayı: 360
  • Sayı: 359
  • Sayı: 358
  • Sayı: 357
  • Sayı: 356
  • Sayı: 355
  • Sayı: 354
  • Sayı: 353